2011. június 29., szerda

A Kegyes Korán értelmezése és magyarázata - Jelenlegi ára: 5 235 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A Kegyes Korán értelmezése és magyarázata magyar nyelvenA könyv listaára: 6500 Ft. Leírás:
A kegyes Korán értelmezése és magyarázata magyar nyelven
A Hanif Iszlám Kulturális Alapítvány kiadott kötet a Korán magyar nyelvű fordítását, valamint az egyes áják (koránversek) értelmezését tartalmazza. A kiadvány két részből áll: az első, kizárólag magyar nyelvű rész versenként halad végig a szövegen, ismertetve az egyes szavakhoz, kifejezésekhez és szakaszokhoz fűződő híres magyarázatokat, amelyeket a hetedik és a huszadik század között született híres koránmagyarázatok (tafszír) szövegeiből válogattak a kötet összeállítói. Az idézett Korán tudósok között találjuk a középkor nagy tudósait, így Ibn Abbászt, al-Wáhidit, al-Mahallit, asz-Szújútit továbbá huszadik századi magyarázókat, így, az osztrák zsidó származású muszlim tudóst, Muhammad Aszadot, az indiai Yúszuf Alit valamint a török származású Mahmúd Számi Ramazanoglu-t. Az összeválogatott közép- és modernkori szövegek fordításának értékét csorbítja, a tudományos igényesség hiánya: a kötet összeállítói nem ismertetik a magyarázatok válogatásának szempontjait, nem mutatják be az idézett művek szerzőit, és semmilyen utalást nem tesznek az idézett szöveghelyekre. Mindazonáltal e magyarázat hasznos azok számára, akik már rendelkeznek bizonyos alap ismeretekkel az iszlámmal kapcsolatban, illetve akik a Koránmagyarázat alapvető fogalmaira és exegetikai jellemzőire kíváncsiak. A kiadvány második részében az eredeti arab szöveg apró betűs változatát találjuk az oldalak közepén, amelyet a normál betűméretű magyar fordítás vesz körbe. A küllemében és tipográfiailag is szép megjelenésű munka az iszlám világa iránt érdeklődő laikusok, vagy rituális céllal használó muszlim hívők számára ajánlható elsősorban, ugyanakkor hasonló jellegű kiadványok ritkasága miatt a téma iránt érdeklődő bölcsész számára is értékes munkát jelent. ISBN: 978-963-87078-3-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 5 235 Ft

Az aukció vége: 2011-07-01 05:05
. A Kegyes Korán értelmezése és magyarázata - Jelenlegi ára: 5 235 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése